Valmistujaiset. Kesäloman alku ja tuulinen sää! Siinäpä melskettä kerrakseen. Kesäkuun vihuri oli vetäissyt kankaisen hupikatoksen puutarhasta mäkeä pitkin lammen suuntaa. Sen jälkeen se oli pyyhkäissyt orvokit ikkunalaudoilta pitkin pihaa. Me olimme isolla kirkolla "kuopuksen" valmistujaisissa tyytyväisenä kaiken tämän myrskyn tapaisen aikana. Pikkutyttö pillahti lohdutomaan itkuun kotipihalla, takaisin tullessa, kun havaitsi sen surullisen näköisen hupiteltan läjällään niityllä....

Mutta. Kaikki on korjattavissa. Ja tänään oli juhlat. 

Pikku tytöllä ikiomat ja oikeat nimipäivät, kera jäätelötuutin. Jonka äiti sai lopulta nautittavakseen. Ärrä-tuutin makea karamelli yllätys oli hänelle ehkä hieman liikaa. Tästä edes pysymme tutussa Valion Pingviinissä. 

Ja se "kuopus" joka valmistui. Herranen aika miten komea 18-vuotias nuorimies voi puvussaan olla! Äitinä tunsin pakahduttavaa ylpeyttä. Suvivirsikin piti laulaa kovaa ja tosissaan, että sai herkät kyyneleet pysymään aisoissa. 

Koulumenestys oli menestys ja siihen päälle stipendi, niin mammalla oli tekemistä täytekkaku palasensa kanssa.. Huippua! Ja hienoa!  Meilläkin on nyt jotakin hienoa, pojasta tuli HIENOMEKAANIKKO!

Tulevaisuuden suunnnitelmista hän mainitsee, että ensin se armeija ja sitten keskittyy kuulema musiikkiin rauhassa, kun ei ole enää esteitä! 

*****

Tässä ois vielä tämmönen kukka-keksintö meidän pihalta, juhlan kunniaksi...




Toivottavasti omenankukkia on vielä huomena hiukan jäljellä. Nyt ainakin kesä tuuli kieputtaa hentoja terälehtiä pitkin pihamaata sellaisella puhurilla, että hirvittää!

Näitä kuulumisia tänään.