Sunnuntai on lepopäivä! Lapsi päiväunilla..myöhäisillä ja isi lähti töihin.....

Leivoin eilen illalla Venlan kanssa aika läjän pipareita. Ruskeita ja NIITÄ valkoisia! Hups hups.. olihan tuo kiireistä touhua! Sai aika valppaanan olla, ettei toisesta päästä "liukuhihnaa" pässyt palamaan, kun toisessa päässä taikinaa levisi ja jauhoa pöllysi pitkin lattia. Ja mikä ylevintä, aika terhakkan piti olla, ettei olis alkanut aikuiselta menemään maltti! Kuvitelkaa ja kokeilkaa, te jotka ette ole vielä taaperon kanssa leiponeet! Aikuiselle henkisesti hyvin, hyvin kasvattava kokemus! Itse en muistanutkaan! Tässä yhteydessä vosi sanoa, että aika oli kullannut muistot! Mutta mainittavaa on, että sopu säilyi! Ja illalla me tytöt ihan kaksin saunottiin ja pestiin vehnäjauhoa pois tukasta!
 

***


EI SAA KOSKEA, on aika riesa juttu. Kuusi laitetaan vasta aattona. Nyt annoin tytölle pari omaa kuusenkoristetta ennakkoon. Toivon ,että se saa toteuttaa itseään tämän viikon varrella niin paljon, että itse joulukuusi saisi sitten olla rauhassa. Toivotaan siis näin... tuntuu olevan aika tempperamenttisä sorttia tämä iltatähti!

Lisää EI SAA KOSKEA-juttua. Ne kankaiset, itsetehdyt tontut loppuivat. Ja nyt olen laittanut esiin tuommosia kaskyt veee.. ikäsiä massa-tonttuja! Grrrr.. jouluniloa! Tyttö ei anna niitten olla rauhassa. Kuskaa niitä pitkin taloa MUN asetelmasta ja kasailee omia KÖKÖSTYKSIÄÄN sinne sun tänne! Päivällä isi kielsi, että ei saa koskea... Niin johan perhana, täällä lentää suurehko kipsipukki olohuoneen halki. Kolauttaa kipsipäänsä puusohvan kulmaan ja pyöriä kolkattaa sen sohvan alle! En tienny kummalle olisin räyhänny... lapselle, vai sille että LUULIN sen VanhanKauniin Koristeen hajonneen. Tyttö pinkoi eteiseen ja minä konttasin sohvan alle. Kumpikin säilyivät "ehjänä" ilman huutoa! Nyt Venla sitten IRVISTELEE sille pukkipololle. Näyttää kieltä ja tökkii sitä kumoon sormella. Se taitaa inhota tai jopa pelätä sitä , en tiedä!

***

PIPARIKAKKUJEN KORISTELU. Sehän on kamalaa puuhaa oikeasti. Mulla menee se sokerimassa aina jotenki läjään. Sitä pursuaa likaa tai liian vähän. Ja kun pitäisi tulla siroa kaunista koukeroa, niin ihan varmasti tulee semmoine tuppurainen ja pätkivä kuravana. Vaikka kuinka koristelisi ennne talojen kasausta, niin loputulos näyttää kolmen promillen huppelissa tehdyltä. hm. Sempä takia kannattaakin ryhtyä koristelemaan vasta parin glögi lasin jälkeen, että voi syyttää jotain muuta, kuin itseään!

 

Näillä mietteillä menemme siis kohti uutta viikkoa. Viikkoa, jolloin koti siivotaan. Kellarin portaat lakaistaan. Saunan lauteet kuurataan ja saunatupaan sovitellaan kynttilöitä seinälle. Tiili seinälle. Aion peittää käytävän betoni-lattian kirjavilla räsymatoilla ja loihtia kulmaukseen penkit ja pöydät jouluoluen nauttimista varten. Pyytää miestä virittämään pari kaiutinta hiljaiseen joululauluun.Nostaa pöydälle, pitkän liinan päälle lisää kynttilöitä.... Haluan rakentaa sinne tunnelman joulpukin pajasta tai keskiaikaisesta kylpylästä.. Katsotaan mitä siitä(kin) tulee!