Aika kliseinen otsikko... MUTTA kuitenkin. Välillä lauleskelen kyseistä kappaletta haikeuden riekaleet silmäripsiä kiusaamassa...

Noh, mutta siis: kuitenkin!

En ole saanut sanan sanaa näppäimille koko viikolla, koska tuo tyttären humahtaminen opiskelija-maailmaan tuli kuitenin niin yllättäen. Kyllähän se tiesi, että sinne se menee, mutta kuitenkin!

Tiistaina pakattiin pikkuruinen omaisuus peräkärryyn ja sullomalla takakonttiin. Ajettiin toistasataa kilometriä ja laitettiin tytär asumaan omaan kotiin. Omaan uuteen kaupunkiin!

Ihana ja kaunis koti! Heti valmiiksi kodikas.  Nurkat huokuivat sitä, niinsanottua hyvää henkeä.

Iltaanhan meillä meni niitä nyyttejä kanniskellessa kolmanteen kerrokseen. Kivitaloon. Keltaiseksi maalattuun! Vaahteroiden ja tammien keskelle. Sinne sitten ilta teki tähtitaivaan ja me jäimme "yövieraiksi". Narisevalle kumipatjalle olohuoneen lattialle. Parvekkeen ovesta viileää yön henkäystä ja linnunlaulua. Uusia ääniä alhaalta kadulta ja muutamat askeleet rappukäytävässä. Pikkusisko, pellava pää, oli kovin valppaana näille maailman ihmeille. Viiden aikaan aamuyöstä kiersi hiippaillen koko nukkuvan perheen. Tarkisti, että kaikki olivat paikoillaan ja kömpi sitten takaisin äidin kainaloon.

JA aamun valjetua. Mustalla kahvilla silmät auki ja iso tyttö komeasti autolla kouluun. Uuteen hyvään kouluun! Ja mielenkiintoiseen maailmaan, uuteen ammattiin! Äidin taitava tyttö, ylpeyden aihe!

Sinne se sitten jäi. Vilkutti iloisesti, niin kuin joskus ekalla luokalla... Ja minä, tiukkapintainen mutsi, pillahdin itkuun!!! Tosin vasta muutaman kadun välin jälkeen. Niistin terhakasti ja sanoin miehelle, että tuntuupa hyvältä!

JA nyt on aika kaivaa kesän muistoista eräs kuva. Tässä isosisko sutii pohjamaalia pikkusiskon piironkiin! Ja piironki on sama, jonka tää isosisko sai aikoinaan mennessään ekalle luokalle kouluun.

Lainaa vain... "oi pienokainen oot lainaa mulle hetken vain... "

Ja tässä pikkusisko sutii jotain muuta maalia paperiin. Isosisko sen sille opetti kesän aikana!

Semmosta meillä, menneellä viikolla!