Sadesäällä alkaa mieli joko lentää, taikka sitten se lakoaa maahan. Piiloutuu pellonreunan mustuvien heinien alle ja käy penkalle pötkölleen. Herää viluisena ja haluaa kuietnkin eteenpäin.

Eli hieron nyt päivunien ihanat rippeet pois silmiltä. Kaadan kupin kuumaan kahvia. Tunnustelen jaloissa hölskyviä villasukkia. Ja sulatan pakastimesta munkkipossua mikrouunissa. Sataa, sataa ja sataa.

Oikeastaan täydellinen syys-keli. Sovitaan niin. Täydellinen sää, tähän vuodenaikaan! Ihan oikea syksy! Sanon jeeees. Pyyhkäisen viimeiset munkin murut suupielestä ja alan hahmotella hymyä!

Remppa meidän kodissa edistyy.  Ai, eikö? Mielikuvissa ainakin! Se lämminvesivaraaja tököttää jo paikoillaan kellarin uumenissa. Ja makkarin tapetit odottavat vaatehuoneessa.. Mimosa sanoi, että "Äiti, sun vaatehuone on KEKSUSVARASTO!"   Joo, eihän siellä vaatteita ole. Paitsi liian pieniä ja nekin odottaa laatikoissa myyntipöydille pääsyä. (eli  seuraavaa kevättä)

Niin ja saunan porrashuoneeseen on myös hankittu tapetit. Törkeän tyylikkäät "mukaenglantilaiset" ja messinkinen pöyhkeilevä kattokruunu. Kattokruunu, josta joku oli ostanut "timantit" pois ennen kuin me se kirpparin kätköistä löydettiin. Vaan hieno se on! Vasta kokona huomattiin ,että ne helyt siitä laisn reunalta puuttuu!

JA niin, lapsen huoneesta on siis vanhat tapetit raapaistu pois. Tilalle piirrelty muhkeitä omenapuita ja muumimammoja sun muita vinkuroita puuväreillä. Pikkusisko ja isosisko niitä sinne edellisellä sadekaudella sommittelivat, luvan kanssa. Ja minun ammattitaitoinen mieleni seikkailee tapettikirjojen sivuilla suunnittelemassa.

Luulen, että alan  ihan kohta tietää millainen huone siitä tulee... Ihanaa lusikoiotavaa toffeeta ja ripaus huurteista vanhaa roosaa, Kuuban turkoosia.... Ehkä! Soma pikkutytön käsilaukku-naulakko tarttui jo kaupasta mukaan. Tästä sen PITÄISI alkaa!

Joskus olen kerennyt ostaa (liian kalliilla) tämmösen prinsessa-verhon... En ehkä vuoteen ylle, vaan majaksi mukaville ajatuksille.. JA niin, se keväällä hankittu parin euron tähti-lamppu on jo valkoinen! (tuolla takaseinällä tuikkii)

Pinottain satukirjoja.....tarinoita Pupujusseista. Otsoherroista. Ruususista. PetteriKaniineista. PeterPaneista. KOlmestaPienestäKarhusta.

Kyllä, tästä jo tulisi lapsen huone.Vain mitä?