Sininen hetki, päivän paras hetki! Kuppi kuumaa kahvia ja lapsi onnelllisesti päiväunilla. JA melkein kaikki kotityöt tehtynä.... Enää koneellinen pyykkiä jälellä ja ehkä yksi pikainen pyörähdys tiskialtaan ääressä!

Näin se on ollut aina. Muistan silloin, kun esikoinen...  vuonna -??... alkoi nukkumaan omia lapsenpäiväuniaan. Silloin jo löysin nämä hetket itselleni. Välillä niiden viettotapa on vaihdellut käsitöistä nokosiin, mutta aina nautinto on ollut samanmoinen! Ja se kahvi hetki!!!!!! Ohikiitäviä tuokioita pikkulapsivaiheen ajalta! Pian se  tulee koulusta märissä saappaissa ja kiekuu jo eteisestä välipalaa pöytään. 

Nyt tuo pienokainen nukahti ensimmäistä kertaa omaan huoneeseensa. Siiihen vierassänkyyn, jossa isosisko kotona käydessään nukkuu! Aamupäivä siivottiin ja järjesteltiin tavaroita ja asioita mieleiseen järjestykseen. Tuuletettiin matot ja lakaistiin lattiat. Puettiin nukeille vaatteet ja peiteltiin ne sänkyihinsä. Siinä touhujen lomassa vaivihkaa ilmoitin, että TÄNÄÄN saat nukkua täällä OMASSA huoneessä päiväunet!

Ja niin se, heti ruokalautasen jälkeen.. tai kolmanen lautasen jälkeen.. (tänään maistui kalakeitto erityisen herkulta) Niin, sitten se ponkaisi pois pöydästä. Kipitti OMAAN huoneeseensa ja kömpi peitteen alle. Otti nuken kainaloon ja huuteli olevansa valmis. Suukon sain antaa ja sadun lukea, mutta viereen ei saanut mennä pötköttämään. Hän nukkuuu ITSE!

 

....Ja. Pyrstötiaiset ovat taas saapuneet. Nekin kuuluvat tähän siniseen hetkeen. Kokonainen parvi. Kaksitoista vaalenapunaista lintua klo.15.40, säännöllisesti! Niille maistuvat "marjapuuropallot"!