No terve, taas!

Tätä blogia kun aloittelin, niin ajattelin etten yhen ainutta reseptiä tänne ala kirjoittamaan. KOSKA  media on täynnä mitä parempia ja houkutelvampia respetejä kuvineen. Ja kuvissa kaunista läpinäkyvää, valon siivilöimää pintaa. Kauniita väritasapainoja ja täydellisiä resoluutioita... Puhumattakaan niiden ohjeiden mukaan loihditut herkut! Ja yleensä niitä lukiessa makuhermot heräävät ja herkkuperson jalat vievät omalle jäkaapille. Jääkaapille, jossa tavallisesti on kanamunia, halpaa margariinia ja viimejouluinen sillipurkki.... Tee niistä sitten jotain???

Ja toinen asia on television "näin teet tositosi hyvää..."-ohjelmat. ENIVEI.. tulin katsoneeksi yhden sellaisen ohjelman ja kerta näytti hyvältä, niin kirjoitin ohjeen muistiin. Jonnekin. JA sitte tässä yhtenä päivänä alkoikin tekemään mieli niitä.....mitä siellä telkkarissakin tehtiin.. No eihän sitä ohejtta enää ollut kui korvien välissä. Mutta .. leuhkinko hiukan..olen justiinsa niin hyvä käsi keittiössä, että aina onnistuu! JA voilaaaaa...nyt mulla on ihan iki oma rahkamunkki resepti!

RAHKAMUNKIT

1 purkki rahkaa (2dl)

1/2 dl maitoa

1 1/2 dl sokeria

1 muna

3/4 tl soodaa

1 tl suolaa

n.5 dl jauhoja

Eli: nesteet ja mausteet ja muna sekaisin reippaalla kädellä.. (saa käyttää lusikkaa tai kauhaa)

Sinne sitten jauhot ja sooda. Nyt antaa seistä, ehkä vartti, että alkaa kuplimaan. Sillä aikaa laittelee öljyä kattilaan kuumenemaan. Kuumaan öljyyn kahdella lusikalla semmosia "neekerinpusua" pienempiä nökäreitä a 3min. kummaltakin puoleleta kullanruskeaksi. oiiiii.... ja kypsät mukit hölskytellään kipossa sokerin kanssa näyttämään oikeilta. Maistuuhan nää kuumanain, tietysti, mutta jos malttaa antaa jäähtyä, niin on vielä parempaa.

Ja kuvaa en laita, koska en kerenny sitä ottaa. Söivät lautasen tyhjäksi kameran akkua ladatessa.