..niin takulla yllätyt! Toissapäiväinen sienireissu mökki-metsään, oli oikein onnistunut! Hah.."mökki-metsä"..kyllä se ihan kangasmestää oli...siinä mökin ympärillä. Kuusta ja mäntyä ja sitä muhkeaa, vaaleanvihreää karhunsammalta! Eka sienireissu tänä syksynä!

Lapsi keikkui mukana ja patikoi kuin vanha tekijä. Vähän jänskätti, että noinkohan se malttaa olla maistelematta,  malttoi kuitenkin. Puolukoita oli siellä täällä sen verran, että mielnkiinto meni niiden perässä rymytessä. Eikä tuolle iltasellakaan maistunut tatti-pekoni kastike. Pelkkää pastaa imeskeli haltioituneena!

Kangasrouskuja....ou mami! Minulla on niihin intohimo-suhde! Vanhanaikaisa suolasieniä niistä sitten lopulta tulee. Lasipurkkiin, niinkuin mummollakin oli tapana! Mutta, jo se niiden kerääminen on hartautta parhaimmillaan. Niiden kauniit ruskeat lakin siellä mättään uumenissa... joka vuosi samalla takuuvarmalla paikalla. Ihan saa kiirettä pitää ja suunnitella päivät, jolloin saa parhaimman keruun! Ettei vaan kukaan vieras ihminen kerkeä hoksata MINUN mättäitä ja kannon koloja... MINUN!

Toinen intohimo on suppilovahverot! Mieskin innostui niistä viimesyksynä! Niitä on PAKKO saada! JA tytär, se isompi, odottaa koulukaupungissa viestä ensimmäisitä suppis-ilmentymistä! Viime syksynä sain innostuksen tarttumaan häneenkin!

Tää on niin tätä! Ja tietysti EVÄÄT on oltava takakontissa korissa, vaikka ois juuri pöydästä täydellä vatsalla lähdetty! Kahvia termospullossa ja eväsleipiä paperiin käärittynä!Kaurakeksejä kaupan kääreessä... kosteitahan ne kohta on...

Ja kotiin tullaan hirvikärpäsiä hiuksissa. Neulasia hiestyneissä villasukka saappaissa. Lievä närästys rinnan-alla turhasta kahvin juonnista  ja kauhea kiire kumoamaan SAALIS koreista pöydälle!

Tästä se taas alkaa! Rouskut, suppikset, kanttarellit ja tatit..tulkaa tänne äidin luo!

 

(kuva napattu luonnossa.com`ista, kun omat on vielä kamerassa ja piuha siellä jossakin....)