Joskus se lykkää kaiken samaan syssyyn. Siinä myrskyn silmässä kun tököttää, niin ei voi kuin vaistoaan seurata! Tiedätte varmaan?

Esimerksiksi eilen! Isäntä teki tuossa lähtöä soittohommiin. Minä olin suunnitellut, että vietän muksujen kanssa RAUHALLISEN ja IHANAN ja KOTOISAN illan. Että tullaan saunasta kynttilöin valaistuun tupaan, jossa tuoksuu lämmin pulla. Että laitan pikkuisen yöunille ja itse istahdan vielä kinttuja rasvailemaan ja ehkä lasillisen viiniä.... Oikeen rupesin odottamaan iltaa.

Nostin ne sunnutai-jauhot ja munat ja margariinit lämpenemään keittiön pöydälle. Etsin isännälle keikkavaatetta valmiiksi... ettei sitten tarvi jauhokäsin tulla etsimään justiin niitä sukkia, jotka on aina hukassa yms yms...

Esiliinan nauhoja solmiessa huutaa pikkuinen, että TATTAAAA... (lue, kakkaa) Pistän toisen potalle ja ojentelen kovakantisia satukirjoja ajanvietteeksi lattian rajaan. Pyyhi. Pese. Käsidesit itelle ja muksulle ja sitten leipomaan... Näin raadollistahan se on!

Saan sen taikinan valmiiksi. Ihanaa! Liina siihen kulhon päälle. Ja vielä kun taikinanrippeet käsistä pois.Kohta ne kynttilät! .Ja SITTEN SE RYTINÄ ALKOI!!!!!!!!!! Pikkuinen huutaa taas TATTAAAAAA:.... Huutaa aika kovaa vielä. Minä sinne kourat taikinassa hätiin ja sitä tavaraa roiskuu sukkahousun käänteistä pitkin huushollia. (..gallialaisia aakkosia rivi..ja kaksi riviä) Tälläämpä epähuomisossa omatkin sukkani sinne kakkaläjään. (..lisää gallialaisia aakkosia..) Lapsi alkaa huutamaan ja kirkumaan käsipuolessa.

JA mitä, justiin kun oon saamaisillani vimputtavan kakaran omilla taikinakourillani kylvyn suuntaan, niin mies huutaa kellarista, että ÄLKÄÄ VAAN LASKEKO HANASTA VETTÄ! PUMPPU ON RIKKI!  ....hengitän hiljaa ja minua katsoo vessan peilistä kummallisen näköinen nainen!

Keittiön kello alkaa tikittämään jotenkin kovaäänisesti! Minun silmät pyyhkivät hitaasti huushollia ja luulen että voihkaisin!

Mies myöhästyy keikalta. Se on varma. Kainaloon baby-vippejä ja nivean rolloa... Huutelee gallialaisia ääneen ja sanoo vielä  lähtiissään, että menkää lampeen, jos ette parempaa ideaa keksi! (Siis pesulle lampeen  hän tarkoitti...)

----------------------

Noh.Luutisin huushollin, lapsen ja itseni käsidesillä. Paistoin sitten ne pullat. Eka pelti mustaksi asti. Ja naapurin setä toi tässä vaiheessa kaksi ämpäriä juomavettä.... Huuhtastiin niillä juomavesillä hätäseen iltapesut ja vinguttiin viluisena kylpyhuoneessa! Janoon pillimehua.

Ja sitten ne kynttilät! Lapsi nukkui ja minä sain sen oman hetkeni. Ja pari lasillista viiniä! Nauraa hekotin itseni väsynneksi!  Iso poika katseli Suklaatehdas Jalia ja vaihtoi muutaman sanan kanssani. Kertoi viettävänsä tulevan joulun Malawissa uima-altaalla! (jotenkin hupaisa komentti tuohon iltaan)

Nyt on pumppu korjattu ja sauna lämpee! Kyllä puhdas, juokseva vesi on totisesti tärkeä ja arvokas asia!