Se joka kulkee nimellä "Meidän äidin paras kakku" tai "leivo nyt taas sitä tosi hyvää.."

Ja täähän ei ole mikään leivontablogi. Sitä taiteenlajia varten on aivan oma nais-rotunsa. Mulle leipominen on kuitenki tärkeää, vaikken siitä täällä joka postauksessa paapata. Ja siinä leipomisessa tietenkin se TUNNELMA! Ja tuoksu! JA minun tapauksessa jännitys. Koskaan ei tiedän mitä sieltä unista tulee ulos. Ja sitten kun hyväksi on havaittu, niin ei enää oikeen tahdo muistaa, mitä tuohonkin pläjäykseen on tullut laitettua!?!?!?

niimpä niin. Tässä viimekevään aikana kokeellinen jauhopeukaloni alkoi säännöllisesti laittamaan taikinakulhoon joutuneita aineksia paperille. Muistiin... Että jos vaikka se ja se olisi jymy menestys, niin osaisi toistekin... Jä tää, MUN OMA ROMMI-SUKLAA-MANTELI lumous, on juuri niitä! Voi, että olen ylpeä!

Tässä päivänä eräänä, sitä taas tylsyyteeni tein. Ja lipitin ruotsalaista uutuusglögiä ja kuuntelin jouluradiota... Tunnelma näytti tältä:

 

 

Ei hassumpaa! Kakku ei ollut ulkoasultaan niin kamalan houkutteleva, että päätin kuvata tänne sitä muutakin siitä ympäriltä.

 

Niin ja jos nyt mielnkiinto heräsi, niin ohje olisi tässä! Sopii kokeilla:

n 200g sSUKLAATA (noin siksi, koska mies aina napsii siitä levystä osan ennen leipomisia)

150g VOITA

LORAUS ROMMIA tai muutama tippa ko. AROMIA (voi toki jättää poiskin)

1/2 tl suolaa

3dl VEHNÄJAUHOA

1 1/2 dl PERUNAJAUHOA

3 dl SOKERIA

1 1/2 tl LEIVINJAUHETTA

1 1/2 tl VANILJASOKERIA

2 dl KREIKKALAISTA JUKURTTIA (tai jotain muuta hapanta juksua)

 

175 astetta ja noin 40 min. Saa jäädä keskeltä löysäksi!

Tehään näin. Kuivat aineet ekas sekasin. siihen sitte juksu. JA voi piti sulattaa kattilassa ja pilkkoa sinne sukalaa mukaan sulamaan. Sitte se suklaa-voi seos vielä taikinan joukkoon Ja huom! ei passaa sekottaa sähkövatkaimella, menee ihan liisteriksi. Käsi pelillä vaan ronskisti tasaiseksi. eli voipi tehä, vaikka herkkäuninen ukko ja penskat olis päiväunilla.

Vuoka voidellaan VOILLA (suolaisella) ja leivitetään RUNSAALLA mantelilastukerroksella!

 

Semmonen oli tämän päivän koekeittiön anti tälle areenalle :) suut makeaksi!