Tuo oli mun lausahdus meidän kahden aikuisen alkuajoilta! Jotakin halusin sillon tällön ilahuttaa. Pistin silmät ristiin ja sanoin, että" kato tätä.!" Toinen siihen, että "hullu ja hyvän näkönen"!

Sittemmin raskaana ollessa tiputin silitetylle mekolle, pyöristyneelle vatsalle kaupan pihalla ennen autosta nousua tötteröllisen suklaa jäätelöa. Sanoin siihen päälle, että "kato tätä!" Toinen siihen, että "voi v****u!" Starttasi auton. Ajoi 15 km kotiin, että emäntä sai vaihdettua puhdasta päälle. Minä siihen, että "et sitten kauan katellu!" Ja molemmat ulvottiin naurusta. Minä enemmän ja vieläkin, kun muistelen.

No, mutta tämän päivän aihe on yksi viimeviikon jutuista. Isäntä tuli yhtenä iltana kotiin ja sanoi, että "tulkaa autoon, näytän teille jotain!"

Tulvat olivat lähteneet liikkeelle ja tässä tulos. Pellot vesien vallassa. Ilma täynnä muuttolennolta palaavien joutsenten kirkumista. Osa suurista runolinnuista, kaksittain uintireissulla viljapellon polven  syvyisessä tulvajärvessä. Ja nyt kuuluu: KATTOKAA TÄTÄ:

ja KATTOKAA TÄTÄ