Ah ja äh.. nuo viikolla käväisseet sateet ja pilvet ja tuulet taisivat viedä mielenkin matalaksi. Tai ainakin vaivuttivat horrokseen. Useampana päivänä perätysten huomasin herääväni  ihanasti tyttären vierestä päiväunilta. Sen pienen punaposkisen, yksivuotiaan. Sade romisutti peltikattoa ja hyttyset olivat pysähtyneet ikkunalasiin. Tiskit seisoivat koskematta tunti tolkulla keittiössä ja lego tornit kasvoivat niiden myötä korkeuksiin!

Mutta ihanaa ja kamalaa! Tai ensin se oli tietenkin kamalaa, mutta jo kolmantena päivänä oikeein aloin odottamaan sitä päiväuniaikaa. Opetin tyttärenkin kuuntelemaan sadepisaroiden tanssia. Sormi huullille....hysssss! Ja siinä se pikkuinen kainalossa kuunteli, kunnes uni tuli ja vei. Molemmat! Suosittelen lämpimästi!

Vaan nyt taas tarkenee! Tiluksilla tapahtunut seuraavaa:

*myöhään istutetut ja itäneen basilikat ovat vihdoin päässeet uusiin purkkeihin!

*puutarhaan asennettu semmoinen OIKEA vesiletku kastelu helpottamiseksi! Ja tytär siis myös opetettu kasteluhommiin... (kuivaksi opettelun ohella. palkitsevaa!)

*pyöritty ympäriinsä keksimässä, miten tästä kaikesta tekisi vielä kodikkaampaa. Pikkurahalla???

*peltikattoa korjattu... sen taannoisen puunkaato urakan vauriot siis.... Mutta tuo olikin miesten työ. Minä osallistuin ojentelemalla peltisahoja ja kypäröitä ja suojalaseja harjan varrella kurkotellen. Tikkaille en uskaltanut kiivetä ja taisin aiheuttaa isännällä muutaman tuuleen kuiskatun akanarviointi sihautuksen....

*julisteita maalattu kellarin autotallissa ja tapettu niitä hyttysiä. Julisteet tulevat (ehkä jo tänään) valasemaan kylän seudun kesätäapahumien aikoja ym. ym.. Tiedotusta siis! Markkinointia ja mainontaa. Vaikuttamista. Yhteisöllisyyttä. Vuh! Kätevä emäntä täällä torpassa. Kertakaikkiaan.

*Ja eikä tässä vielä kaikki. AMPIAISPESÄT! Yhteensä kolme, vajaan nyrkin kokoista pesänalkua, sumutettu keltaisella spray-maalilla kuoliaaksi. Joo joo! Toinen, tai eka oli MUN kasvihuoneessa tärkeässä kaapissa siemenpussin takana...Yksi pihavaraston oven pielessä ja kolmas samaisen rakennuksen katossa...

Että semmosta näillä tiluksilla, näillä helteillä!

Laiskahan se tässä töitään luetteli! :)