ja suklaata se noin 200g! Piti olla kaapissa, vaan se oli miehellä tullut makeannälkä illalla telkkaria katsoessa, joten ei tule kakkua tänään.

Pöydällä pehmenee leivontamargariini. Tulee suolasta suuhunpantavaa. Koska ainakin hetki sitten oli jääkaapissa vielä muutama muhkea papriaka ja tomaatti. Niin, papriaka.....  JA sitten se maailman komein esitteli minulle, että voisko nuita anjovis-täytteisiä oliiveja käyttää "johonkin"  leivontaan? Voihan niitä!

Eli tänään meillä taas litistellään taikinaa piirasvuokaan jonka halkaisija on se 23 cm! Klassinen. Sata grammaa rasvaa ja kolmedesiä jotain jauho-asiaa ja tilkka vettä! Se on siinä. Tänään pistän jauhoseokseen Lidl-kaupan pottumuusi-jauhetta.. tulee muuten sika hyvä ja murea piiraspohja. Ja maistuva.

Ja kuvaa en kehtaa laitta. Luulette vielä, että oon kopioinu sen jostakin englantilaiselta piirakka-kerholta! Ja eihän tuo leivos ole vielä ees uunissa. Eikä uuni ole edes päällä, eikä taikiaa näy missään. Mutta suussa se jo maistuu!

Ja sillä aikaa kun minä leivon, niin laitan lapsen tekemään muovailuvaha littosia. Tää kuvasarja on siltä edelliseltä kuukaudelta..

Se on moro! Ja eikun essunauhoja solmuun!