Välillä sitä miettii ja säntäilee, vaikka mukamas miettii, ettei säntäilis. Välillä sitä vaan tupsahtaa mukavaan hetkeen sen kummemmin miettimättä... 

Päiväunien (ne mitkä lapsi nukkui) aikaan sain loisavan idean: VESILEIKKEJÄ! Kun se kesä nyt tuli  varkain, niin eihän meillä ollut tuolle pikkuiselle hankittuna oikeeta allasta. Semmosta, ees puhallettavaa, mitä kehtais vieraille esitellä.

Minäpä tuuumin että märkää se on vesi vadissakin. Kipasin saunalle ja laskin sinisen vadin äärilleen LÄMPÖISTÄ vettä. Oikeen rupesi jo jännittämään, että mitä pikkuakka tuumaa herättyään! Että osaako se leikkiä siinä, silleen oikeesti! Kun tälläsin vatiin veneetkin valmiiksi kellumaa! Pyyheliinan laskostin kauniisti viereen. Keittiössä voitelin juusto-eväsleipiä ja pakkasin pillimehua tarjottimelle...  Minä se vasta olen mukava äiti! Ainakin yksivuotiaalle, ajattelin!

Sitte tuo herää! Humauttaa itsensä pelkästä vihjailusta suoraan puutarhamajalle. Paljain jaloin pitkin pistelevää polkua. Kahden katseen jälkeen mekko päällä vatiin. Empimättä!

Ei tarvinnut äitin enää jännittää, että osaako lapsi leikkiä! Kyllä sitä aikuinen voiki olla outo?

Ihan en viiti sitte niitä naku-uinti kuvia laittaa, mutta muutaman herkullisen tunelman meidän satumaisesta hellepäivästä omalla pihalla... Jossa aina liehuu jonkin väristä pyykkiä... Punaista, tai vaikka vihreää....

JA tunnelma jatkuu aikuiseen makuun! Ne mun jokupäivä ostamat amppelimansikat pääsivät keikkumaan kasvihuoneen lämpöön! Ja tuo ihana kannu! Mun viimeisin löytöni tälle kesälle! Kuin suoraan mummolasta, lapsuuden kodista! Vaikkakin naapurikylän superhyperhalpa-pakkosaada kaupasta 2,50€! Ja vesi maistuu TAAS niin hyvälle!

Ja se näkymä, mikä avautuu tuosta kasvihuoneen kuistilta alapihan lammelle... Josta olen haaveiden sumentamana hetkenä joskus kirjoittanut, Se on nyt teille kaikille tässä:

Täällä vilvottelee joku hauskannäköinen vesilintu pariskunta! Ja ehkä joskus myöhemmin joku, varsin komea keski-ikäinen pariskunta..mikäli se toinen niistä rakentaa uuden laiturin!

Semmosia vesileikkejä!