Nyt on kuulkaa aika kehuskella! Vaikka minun  äiti se aina sanoo, että laiska töitään luettelee, niin, no, olkoon sitten niin. 

Tänään kuitenki tulin heränneeksi sen verran myöhään, että hävetti kelloon katsoessa. Kopistelin itteni suihkun kautta sukkelasti kahvin keittoon ja räjäytin päivän alkaneeksi ilman ripsiväriä.

Perhekin se hoksasi aamun tulleen kun kahvintuoksu saavutti makuukammarin. Mikä lie nukuttanut koko sakkia puolelle päivin. Äidin edellisöinen vatsatauti, kenties?

Mutta, tänään otin kiinni kaiken sen minkä menetin kotitöiden tekemisessä silloin. Alkoi meinaan ihan hirveästi tekemään mieli pestä mattoja! juustiin. Teki mieli. Nuuhkin  ilmaa ja ajattelin, että siihen sireenin ja pihlajan tuoksuun sopisi mukavasti mänytsuopa..

Siitä se ajatus sitten lähti.

Raapaisin koko talon matot kerralla pihalle ja hivutin ne yksitellen saunalle pesuun. Kolmen aikaan oli julmettu nälkä ja narulla peräti YKSITOISTA puhdasta mattoa... tuoksuivat kaikki mäntysuovalta!

Jäljelle jäi kolme isoa ja kaksi vähän pienenmpää, kun mäntysuopa loppui. Onneksi loppui, koska voimatkin olivat aika lopussa, en vaan ois kehannu tunnustaa....

Mutta nyt on ihanaa! Olo kuin juhannusaattona ennen vahaan. Koti puhdas ja  raikas. Lapsi nukkuu. Itseäkin  raukaisee. Ja päällä suloinen, flannellinen, ruusukuvioinen 
tooosi vanhanaikainen yöpaita.. jonka muuten löysin eilen Kellarikirppikseltä kahdella eurolla.... 

Ihanaa! 


edit. peeäss-- saattaa se ahkeraemäntä kävästä kameroimassa ne mattorivit, että tekkiin uskotte : ).. huomiselle!