Aamuhämärissä hiipailin punaiseen keittiöön. Rouhin kahvia paperisuodattimeen kuutta kuppia varten ja kaadoin hitaasti vettä säiliöön. Aamuhetki. Paras heti päivästä, jos sen ehtii saada kiinni.

Tyttö sai heräillä isin sylissä ja siristellä silmillään joulukalenterin ensimmäiseen luukkuun. Tosin isi siinä vasta siristelikin... minä oli iltasella katellu oikea luukun jo valmiiksi... (viksua?) Pikkuien aamu-unisena vaaleanpunaisessa yöryppyisessa flanellipyjamassan. Pulleat varpaat liian pitkien lahkeiden alla ja kiharapilvi sekaisn poskilla. Suloinen joulukuun aamuenkeli! Omilla sormilla luukkua auki! Sinne sujahti suklaapala suuhun ja muu ei sitten enää maistunutkaan, ennenkuin perunat iltapäivällä!

Tonttuakin etsittiin.. Tänäaamuna se veitkka oli kiivennyt keittiön pikkuisen kahvihyllyn kulmalle. Sieltä se iski silmää kahvipurkin takaa ja jäi seurailemaan tämän perheen aamutouhuja. Nyt on syytä olla kiltisti!  Mihin mahtaa puikahtaa huomisen aamun tonttu? Jouluaattona niiden kaikkien pitäisi olla keittiössä. Kaikkien 24!

Tällä ihanalla joululaululla haluan aloitta tämänkin joulukuun. Rakentaa joulua rauhassa! Tuoksuja ja kakkuja en tässä voi tarjoilla, mutta olkaa hyvä laulu auttaa aina!

 

http://www.youtube.com/watch?v=Dz8kiGST4r4   Ella Lahtinen kappaleella JOULU SÄDEHTII! 

(en viitsi ladata tuota tiedostoa tänne, koska ainakin meidän yhteyksillä menee hirvittävän hitaaksi! )