Parhaimmillaan tämä on justiinsa niin hauskaa, kuin amerikkalaisessa komediassa!  Jonka ensi-iltaa odotetaan viikkotolkulla ja jossa syödään maha turvoksiin popcornia ja nauretan posket kiiltävinä ripsivärit rinnuksille!

Aamun seesteien hetki sai yllättäviä käänteitä. Tänäänkin!

Kaikkihan tietää, miten haasteellista on saada itestuntoinen yksivuotias noudattamaan ihmiselon helpottamiseen tehtyjä sääntöjä. Kuten puuron syönti, esimerkiksi!

Ja siihen samaan voisi lisätä, että miten haasteellista on taikoa aikuisesta äiti-ihmisestä ulosvienti kelpoista.Kun sillä äidillä on kolmen viirun verran tyynynjälkiä naamassa ja tukka vinossa eilisen saunan seurauksena. XZ-tuuheuttaa......

Ja nämä kaksi kun yhdistää aamutoimiin. Taustalle Hämeen-radion tasainen tolkutus..josta savonkielinen kuuntelija ei aina kerkeä ymmärtämään kaikkea....

Niin, lopetetaan se puuron syönti, kerta ei uppoa. Siirrytään pieneen vessaan. Pannaan lapsi seisomaan pöntön kannelle. Tökätään sille hammasharja käteen ja aletaan ite taiteilemaan väriä silmän ympärille.

Eyelinerit sillai kissamaisesti, lehdessä neuvoivat. Kulmakarvoissa voi olla huoleton. Tuuhea on päivän sana. Huuliin riittä huiskaus mereneitomaista paksua kiiltoa. nams. Lapsi siinä sylkee muumihammastahnaa terhaksti. Pitää kiinni äitin paidan helmasta.

Peilikuva alkaa näyttää oikein, hm, kelpoiselta. Lapsikin laulaa "mamaaa..oooo ooo oooo". Vielä sitä PIDENTÄVÄÄ ripsiväriä. Ylös alas. ylös alas.

sitten loppuu laulu... alkaa kakominen ja rähinä... Saippuapala liukuu pikkusormissa. Muilahataa kostean altaan reunalla sinne tänne. Suusta valuu ruusuntuoksusista limaa..... huuto kovenee!

Voi hyvä se ja se ja se! (tässä välissä pestään ja puunataan ja yökitään...)

Sitten se nyyhkivä, ruusuntuoksuinen pikkutyttö, tiukasti äitin sylissä, keittiön pöydä ääressä aukoo halulla suuta. Lusikka lappaa sisään kaurapuuroa mansikka hillolla ja iso lasi maitoa päälle! Sinne menee. Lopultakin.

Päivä on pelastettu. Äitillä naama ojennuksessa ja lapsella vatsa täynnä puuroa. Konstit on monet, vaikkei ite heti herätessä arvaiskaan.

Tähän olis voinu laittaa jonkun kuvan, jos ois kereny ottaa... Kuvitelkaa!