Kodikas kotimme alkaa pikkuhiljaa muistuttaa oikeasti joulukotia! En muista milloin viimeksi minulla olis ollut näin ruhtinaallisesti aikaa valmistella joulua! Ihanaa, ihanaa!

Saunatuvalle sain eilen taiottua SEN oikeanlaisen joulutunnelman. Levittelin vielä viimeiseksi lattian täyteen räsymattoja, ristiin rastiin. Seinille kynttilöitä.... Isäntä lupasi tänään järjestää sinne sen "pitkän" lankkupöydän saunaherkkujen syöminkejä varten... (katotaan ehtiikö) Ite asettelin vanhat pirtinpenkit odottamaan  olemattoman pöydän ympärille :) Saunottiin pitkään tytön kannssa ja tanssittiin joulululujen tahtiin! 


Oma ukkoni kyllä eilen murjotti partaansa, että ei sillä oikeen ala mielet tulemaan... lohdutin, että kato ympärilles ja rauhotu! Täällä on talo täynnä akan käden tekemää joulua. Istuu siihen alas ja kuuntelee! Mut tuo ukko on semmonen murjake, että sen pitää päästä jotain ite tekemään. (sotkemaan keittiötä) ennekuin se omasta mielestää saa tunnelmaan tarttua! höh! Ja ette usko.. hän ehotti eilen illalla, että voisi maalata meidän porras-aulan.... käääääääk Nyt just kun mä oon saanu sinne kaikki ihanat joulutavarat aseteltua! Verhoja vielä tänään ompelen...... Kilisee taas, kulkuset!


Ja vielä tänään, tää jouluhullu äiti osti tytölleen omen pikkuisen JOULUKUUSEN! 6€ tossa Hurrikaanissa! jipadipadiii... sinne saa rimpsessa ite laittaa OMIA koristeitaan. Niin innossaan kantoi pakettia autoon, että repi poskensa auki terävällä nippusiteellä, mikä siinä kuusessa oli. Huusi siellä kuraisella parkipaikalla vähän lujaa apua, enkä yhtään tienny, että mitä hittoa se parkuu.... olipa tosi nolo ja jouluinen ostos tuokio. Löin rusinapussin kouraan ja  komensin olemaan hiljaa. Tausta peilistä sitten näin, että poskeen oli noussu verirantu..... Voi raukkaa! temperamet.... molemmil....

Ahaa... nytpä kuuluu päiväunihetki päättyneen! Pikku töppösten määrätietoinen askellus lähestyy.. Äiti,anna mulle vettä! Janoinen kiharapää taas paidanliepeessä ...