Kuvitelkaa: seisoo autiolla mäellä ja huutelee pitkin päivää jokaiseen ilmansuuuntaan : yyyyyyssstäväääät! Käsi otsalla tähyilee sinne, minne on ääneen huutanut, eikä koko päivänä näe horisontisssa liikettä! Illalla ristii jalkansa nuotiolle ja ajattelee, että kaikilla oli varmasti muuta tekemeistä. Huokaisee ja tietää!( ..tarinasta; palstaemo ja hiljainen päivä, jonka joskus ehkä kirjoitan....)

Tämä hiljainen päivä alkaa sillä, että heräsin levänneennä. Ja ensimmäisenä! Niinkuin joskuus muinaisina vuosina, ennen pieniä lapsia. Hiivin ITSE keittiöön. Laitoin kahvin kurluttamaan. Venyttelin hartaasti ja istahdin koneelle! Vau! www.vau... tosiaankin!

Ulos on satanut yön aikana varmasti kymmenen senttiä UUTTA lunta! Tuulettumaan viedyt vatteet kuistilla ovat saaneet paksun kerroksen lunta harteilleen... koomisen näköinen hengari jengi! Ja kaikki on taas niin häikäisevän valkoista!

LAPSUKAISELLA takapakkia kaikessa muussa, paitsi äänenkäytössä ja oman tahdon ilmaisussa. Eli:


- nukahtaa vain isin ja äidin viereen. Nukkuisi siinä mieluusti koko yön.
- siisteyskasvastus..mitä se on? Potalla vilautettu pyllyn kankkua äkisti, vissiin viimeviikolla. KAIKKI lasti vaippaan tätänykyä. Potan nähdessään, hädän hetkellä, kirmaa karkuun ja sudittelee vinkuen tuvan mutkassa. JA siitä lähtee munamiestä muistuttava ujiiiiii-ääni. Katse kuin korpilla ja vaippa roikkuu polvissa. Sitä kilpajuoksua tässä pari päivää harrastettu. joooo..
- leluja on kivempi viskoa pitkin nurkkia, kuin esimerkis nätisti näpertää lego-juttuja tai rauhoittua palapelin rakenteluun.


JOHTOPÄÄTÖS: tais olla aika raskas tuo viikonlopun reissu ja viimeviikon valmistelut tytön osalta. Vaikka hyvin kaikki onnistuikin ja rauhallisesti. Silti, kai se koville ottaa, kun äiti vetelee jatkuvasti sotamaalusta ja korkokenkää ja lapsenvahti (isosisko) vilkuttaa lähtevälle äidille, pikkuinen sylissä,  ikkunasta moneen otteeseen.... Nyt siis tähän arkeen jollakin konstilla takaisin.

Jos vaikka ens töikseen kilisyttelis nuita kauhoja ja vispilöitä. Leipois jotakin, missä on kalorit kohdallaan. Semmosta pehmeätä... suussa sulavaa. Rasvaisia kakun murruja keittiön liinalle ja paljon vaniljan ja voin tuoksua huoneisiin. Mums! Pakko nielaista tyhjää ja mennä toteutus aikeissa jääkaapin ovelle.