Tiiättekö mistä tietää syksyn VARMASTI saapuneen? Siis, muustakin kuin kouluvaatemainoksista? Täällä maalla se on tietysti nuo puintihommat joka isännän pellolla, viiden värkin kera, mutta myös HIIRET! Ne pirulaiset on keksineet jostain reitin keittiön roskikselle?????? Mies eilen kantoi kaksi hyvää, uteliasta persoa pihalle. (olivat pistäneet nokkansa spivasti hiirennakkiin...) yök yök.....Kyllä maalla on mukavaa! Täytyy alkaa etsimään SITÄ oikeeta koloa, mistä nuo tänne pääsee.... Reikää seinässä!


Ootettiin koko aamu "timantti-leikkaajaa" meidän kellariin! Sinne tulee uusi lämminvesivaraaja ja piti saada autotallista aukko pannuhuoneeseen, että saadaan se uusi laite sisään. Ja tuo aukko piti syntyä betoni/tiili/rauta 18cm paksuun seinään... Ei ihan isin puukolla sitä reikää nykerretty.


Siispä tämä timantti mies. Noh... Eilen asiaa naapurin 9v- tytölle selitin ja sillä silmät laajeni!!! VAU! MITÄ? TIMANTTI? Kysyin, että kuulostaako hienolta? Kuninkaalliselta? JOO! OMPAS TEILLÄ PAJLON RAHAA! ....


 Sitten aamulla tämä timantti mies tuli.. Minä muistin naapurin pikkutytön kyselyt ja räsähdin tuvan ikkunassa nauruun! Hyväntuuliseen, nauruun! Mies oli kuin suoraan satukirjan sivuilta. Kaksimetrinen muhkeapartainen, roteva rosvopäälikkö. Kumiseva nauru ja henkselihousut!
Suuret silmät sojottivat kulmakarvojen alla erisuuntiin ja lippalakin reunoilta  rehotti mustan kullanvärisiä, kipakoita kiharoita! Lapsi tuijotti miestä suu auki!


 Itse operatio oli myös ollut elämys... Ei suojalaseja, ei kuulosuojaimia, ei suoja vaatetusta... Meidän isi oli katsellut kauempana ja tuuminut, että tuleekohan, tuleekohan... Ja tulihan se! Komiasti valmiiksi. Ja nopeasti! Nauru raikui ja tarinat pulppusivat. Nyt on meillä REIKÄ SEINÄSSÄ!