Kiitokset kaikille siellä ja täällä! Ja varsinkin teille, jotka olitte täällä. Meidän pihapiirissä menneenä viikonloppuna. Notkuvien hankien syleilyssä. Nuotion lämmössä, lampaantaljoilla!

Kunnon kaivamisen ja uurastamisen jälkeen saimme reitin lammen rantaan selväksi. Sytytimme nuotion ja istuimme siihen. Tarinat vaihtoivat kertojaa ja rommi sulostutti suupielet. Haistelkaa hetki nuotion savu kiemuroita ja tunnustelkaa, lämmitelkää.

Oi, mikä makuhermoja hyväilevä tuoksu! Siinä se valmistuu. Juhlan illallinen. Pikkuhiljaa, kiusoitellen. Ritisee ja tirisee.Minä käväisen välillä tuvassa laittamassa potut kattilaan. Kunnon voi pottua, muusattuna. Mitäpä sitä ihminen ja päivänsankari muuta tarvitsee? Paitsi palasen täytekakkua. Ja saunomista pikkutunneille ja perheorkesterin jammailua!

Hm... ja kakku sai ystävällisen nimen "aurinko-kakku" Isäntä tuumasi kakkua lohniessaan, että paistaa se päivä risukasaankin. Niin ja risupartansa hän ajelee varmaan jonakin huominen-nimisenä päivänä! (suukko)

Ja siinä kaiken juhlinnan tuoksinnassa päätimme, ihan oikeasti, perustaa perheorkesterin! Tervetuloa vaan keikalle! Ensi kesänä. Kun taas vietämme jotakin noooooiiiin, satavuotis-juhlia! Taidankin alkaa suunnittelemaan boolille väriä ja siihen hyvästi passaavaa kattausta!

Siihen saakka laulamme yhdessä: " Kun talven tuulet ne metsässä laukkaa ja lumet ne lentää ja pakkanen paukkaa. niin oravan pesästä pienoinen pää, se ikkunan reiästä pilkistää!"