Tää on taas niin tätä. Päivät menee hujauksessa. Joko tehdessä tai ilman tekemistä! Ja siinä mukaillessa pää kuhisee aiheista, jota pitäisi sanoa ja kirjoittaa. Sitten iltasella laittaa lapselle puurot ja pesut ja saa hänet untenmaille. Soittorasian melodia kaikuu kauniina päässä. Istahtaa  koneelle... ja no.. pää on tyhjä. Paitsi, että se soittorasian melodia pyrkii hyräilynä suupielesä. Pistää hymyilyttämään! Semmoinen on äiti-ihminen.

Kuvittelin, että kirjottaisin miten mahtavaa on hemmotella itseään. Otsikkona olisi HOME MADE SPAA.  Ja kaikki maailman hakukoneet johtaisivat lukemaan salattuja kotiäidin kauneusvinkkejä. Lähes niksi-pirkka, mutta rennolla tyylillä, ruusuntuoksuisena, laventelin tuoksuisena. Ylang ylang. Pling pling. Kertoisin siitä, miten ranskalainen manikyyri syntyy maalarin teipillä. Niin kertoisin ja kuvittaisin...

Raadollisesti kerron kuitenkin näin, ja lyhyesti: Työn jälki siistiä ja kaunista. Teippi HALPAA ja riittoisaa.... kokeiltu on ja toimii. Joltakin kanssasisaren listalta nappasin idean, että suttu-jäljet peitellään kynsitarroilla. Toimii sekin. Minulla meni tosin aika monta tarraa. Seuraava manikyyri saakin sitten luvan onnistua paremmin. Maalarin teippiä meinaan vielä on, mutta lapsilisillä ajattelin ostaa vaippoja enkä kynsi tarroja! Semmonekin se äiti -ihminen on!

Toinen HOME MADE SPA-hehkutus olisi koskenut ihon kuorintaa. Pehmeätä, öljyistä, tuoksuvaa, täyteläistä saippuavaahtoa ja kynttilöitä. Ja kauniit kuvat ja pari ekstra houkuttelevaa kotoista saippuanteko-ohjetta.... Totuus on kuitenkin toisenlainen. Sähkövalo nappulasta kylppärin kattoon keskisormella tökerösti napauttaen. Tukka kiinni ponnarilla. Suihku täysillä kuumaa vettä valumaan, niin että ikkunat huurustuu ja kuivumassa oleva pyykki alkaa taas tuoksumaan OMOlta... Ja voilaaa...nyt seuraa koko tarinan keskeisin osa. Vetäistään käteen Tarjoustalosta parilla eurolla hankitut PERUNAKUORINTA-KINTAAT! Voi veljet! Eees taas, ees taas ja IMPERIAL saippua vaahtoaa.... Tämän huokeammaksi ei voin enää kokovartalon kuorinta tulla. Ja sanomattakin selvää, että naama näyttää nuorelta ja nätiltä! Ja peppu ja reidet...selluliittia tuskin huomaa.

Ei puutu muuta kuin yheksässä kympissä kuohkeaksi pesty kylpytakki, lasi viiniä ja takka tuli. Minä olen naiseuteni päästänyt kukkaan! Elämä on ihanaa, puhdasta ja pehmeää! Hyvää yötä!