Nyt voi laittaa kättä rinnalle! Tai lyödä otsaan. Äitien päivä meni jo! En saanut lahjaksi kumisaappaita, vaikka toiveita ennakkoon huutelin ja pelkäsin  ja edellisitä jo vesi valskaa... lorisee, kuin pahimmilla kevät tulvilla. Ei saappan varresta, vaan siitä nokialaisen kymmenenvuotta kestävästä etuprässäyksestä. Ja vähän varpaan kärjestä ja kannan puolelta! Pääsen itse kaupoille!

Sen sijaan mies oli pörrännyt kylillä siihen malliin, että salkoruusu tuli tuohon pihalle!!!! Lyhytaikainen riemu! PAri kukkaa kerkesi eilisessä paisteessa aukeamaan ja tänään isännät (monta kylän miestä) kaatoivat ruusunkin, kaataessaan pihakoivuja. Noh! Ruusu on  nyt sisällä maljakossa ja pukkaa toivottavasti uutta juurta! Ja olen siis tosissani iloinen että mustettu on! Ja kiitetty on, että olen nämä lapseni tänne synnyttänyt ja kasvattanut. Hyvin vielä, kuulema!

Ja itse tähän THE ÄITIENPÄIVÄÄN mennäkseni! Olipahan kyllä muistorikas ja ihana päivä! Mökillä läärättiin jo lauantai-illasta asti saunavesiä. Sillon kyseisen päivän aamuna sitten ihan itse hiippailin ensimmäisenä ylös! Oikein toivoin, että saisin rauhassa kuunnella lintuja terassilla ja venytellä silmäni auki auringossa! Aika yleellistä!

HEräsiväthän nuo muutkin sitten ajallaan. Aamiasta rakenneltiin ja syötiin ja syötiin ja syötiin. Päivän pidot aamukuoharilla... keskipäivä grilauksilla ja illan saunomisilla...

JA tuo hurjapää pienokainen!!! Hän pyyhälsi heittämään talviturkin ensimmäisenä. Mekko päällä järveen. Meno muistutti lentoon lähtevän vesilinnun pyyhkäisyä. Pikkuinen, kiveä heittävä käsi sai jalkoihin vauhtia ja koko tyttö meni samalla kiireellä uppeluksiin!!!

Sanomattakin selvää, että isompien oli pakko osoittaa olevansa yhtä "rohkeita" ! Paitsi minun! Minä räpistelen vedessä vasta tossa plus kaksikymmentä astetta jne.

Ja isäntä ja poikanen mulskauttivat kesän ensimmäisen katiskan kalojen ihmeteltäväksi!

Että semmoiset menot! Ja sokerina pohjalla... ei muuten tarvinnut tiskata äitien päivänä!!! Mättäsin KAIKKI astiat mökillä koriin ja kiikutin kotiin. Tänään olenkin sitten huljutellut hipiääni ryppyiseksi jonkin tovin!