Arvatkaa missä me ollaan? Noh? Me ollaan Kouvolassa! jeeee.... Meidän pieni perhe reissussa! Lähettiin sunnuntai-iltana tuomaan Mimosaa kotiinsa ja pakattiin itelle yöpaidat ja hammasharjat matkalaukkuun mukaan!

Venla pieni oli ihan täpinöissään illalla, kun petejä laiteltiin! Supisi vielä pimeässä (katulamppujen kajastuksessa) että "täällä mimosan kodissa on mukavaa!" Siihen se sitten nukahti isin ja äitin tiukkaan välin, kahden tyynyn kainaloon kapeassa vuoteessa! Mimosa lähti aamulla seiskan jälkeen hopeaa valamaan ja me jäätiin tänne "tähtihotelliin" loikoilemaan.

Noh äkisti kun lähdettiin, niin tytöllä ei tullut minkäänlaisia matkaleluja mukaan. Hiukan rauhaton oli eilen loppupäivä. Aamun se jaksoi leikkiä keittiössä kattiloilla ja pannuilla. yms. epäleluilla. Teki isälleen "suklaakakkua" raastinraudalla ja siivilällä. Sohi ilmaa paistinlastoilla ja kailotti "tuikituikitähtöstä" uusilla omatekoisilla sanoilla.

Sitten "tutustui" joka ikisen kaapin sisältöön, mitä tästä talosta löytyy. Noh. Siskollaan oli jotain buranoita "aarrearkun"-näköisessä rasiassa. Siitä saatiin oikeen mökäriita aikaiseksi. Että, kuka sitä rasiaa saakaan heristellä, häh? Kiva kerrostalossa kakaran kanssa taistella...

Taistelin sitten vielä päiväuniasiassakin. Ite maata möllötin tiukasti silmät kiinni. Hyräilin "pieni tytön tylleröinen" varmaan kymmenen kertaa. Tuo istuu vieressä ja uikuttaa KOVAA naama punasena, kunnes kellahtaa tyynylle ja REPII peittoa päällensä. Nukahtaa taistelun hävinneenä, eikä herättyäänkään halua olla "äidin kaveri". Jes! Rentouttavaa "lomailua"!

Sapusaka sen sijaan on uponnut liukkaasti! Illalla se vielä keksi kääntää keittiön pikkutuolit vinottain. Kehui, että hieno syöttötuoli. Söi kokonaisen banaanin, kaksi leipää ja ison lasin maitoa!

Ja nyt vielä nukkuvat, molemmat. Isä ja tyttö! Toinen kuorsaa ja toinen tuhisee. Tyttö nosti jo välillä päätään. Kuiskasi ilmaan, että  "ahaaa..täällä on uusi päivä!" Muksahti takaisin tyynylle ja jatkoi uniaan. Suloista.

Minä taidan ottaa kupin Mimosan keittämää aamukahvia ja suunnitella uutta päivä... kotiinlähtö päivää!

 

***

Niin.. ja pitänyt sanoa pariin kertaan. Meillä odotetaan! Ja synnytetään! Pitkin päivää. Paidan helman alta pullahtaa milloin mitäkin. Ensin syntyi oikeita vauvanukkeja. Niille huudeltiin puseron läpi, että jokos sinä vauva olet valimis? Tule syliin? Huuuuuupssss! Ja sitten halittiin ja suukoteltiin. Nyt paras mikä on putkahtanut, on paistinpannu! Hups! syntymän ihmettä kerrakseen ja vähän toiseenkin kertaan.